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Portionen:
12 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
5 Minuten
Kochzeit:
25 Minuten
Mahlzeit Typ:
Frühstück
Bewertung:
Average FatSecret member ranking Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
vom Mitglied: Biz319

Lemon Ricotta Pancakes

Delicate textured melt in your mouth pancakes.

Zutaten

Anleitung

  1. In a large bowl, whisk together the ricotta, milk, egg yolks, sugar, lemon zest and juice until smooth.
  2. Sift together the flour, baking powder, 1/8 teaspoon of the salt over the ricotta mixture and stir with a wooden spoon, just until combined.
  3. In another bowl, whisk the egg whites until frothy.
  4. Add the remaining 1/8 teaspoon of salt and continue beating until soft peaks form.
  5. Slowly add the egg whites into the ricotta mixture.
  6. Let batter sit 15 minutes to let the baking powder do its magic.
  7. Preheat a griddle over medium heat. Ladle 1/3 cup batter onto the griddle for each pancake. Flip and cook for 1 more minute.
  8. Serve with fresh fruit or blueberry sauce.
230 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
 

Rezensionen 
Sooo good
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12 Dez 21 vom Mitglied: BonitaSantyClaus
Absolutely delicious! Fluffy, flavorful, pancakes. Used sugar free maple syrup first time, but I'm looking forward to serving it with other toppings.
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01 Jun 17 vom Mitglied: Gerdgal
Added 1 tsp lemon exctract, and used Egg Beaters insted of whole eggs. (less cholesterol) And topped with strawberry sauce made from Welches' spread, lemon juice, and water- heat on the stove untill boiling, and pour over pancakes!
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31 Mrz 13 vom Mitglied: Mikaracat
I make this with soy milk instead of cows milk, quinoa flour instead of white flour, and I add about a 1/2 scoop of protein powder. Great recipe.
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24 Apr 12 vom Mitglied: nellycustis

     
 

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Ernährungsübersicht:

Es sind 113 Kalorien in 1 Portion Lemon Ricotta Pancakes.
Kalorien Analyse: 8% fett, 66% kohlh, 26% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
Energie
471 kJ
113 kcal
Fett
1,03g
Gesättigte Fette
0,307g
Einfach ungesättigte Fette
0,341g
Mehrfach ungesättigte Fette
0,182g
Kohlenhydrate
18,96g
Zucker
5,37g
Ballaststoff
0,4g
Eiweiß
7,54g
Natrium
206mg
Cholesterin
37mg
Kalium
77mg
6%
vom ETB*
(113 kal)
6% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (66%)
 
Fett (8%)
 
Eiweiß (26%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

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