Zu mein Kochbuch hinzufügen
Zu Ernärungstagebuch hinzufügen
Portionen:
10 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
20 Minuten
Kochzeit:
50 Minuten
Mahlzeit Typ:
Desserts
Bewertung:
Average FatSecret member ranking Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
vom Mitglied: cbella

Flourless Chocolate Cake

A low carb delicious chocolate cake.

Zutaten

Anleitung

  1. Pre-heat the oven to 350° F (175° C). Liberally butter a 9" spring-form pan.
  2. In a medium heatproof mixing bowl, combine chocolate and butter. Microwave on high for 1 minute; stir every 30 seconds. Cool the mixture to lukewarm, about 2-3 minutes; reserve.
  3. In an electric mixer with a wire whip attachment at medium speed, whip egg yolks and 6 tablespoons of Splenda until mixture turns pale yellow (about 3-4 minutes).
  4. Fold in the chocolate mixture until just combined. Continue mixing and add vanilla extract until just combined. Transfer mixture to a medium bowl.
  5. Thoroughly clean mixing bowl and whip attachment. In cleaned bowl, whip egg whites until they hold soft peaks, about 2-3 minutes. Slowly add in remaining sugar and whip until mixture holds medium-firm peaks, about 1-2 minutes more. In thirds, gently fold whites into the chocolate mixture until just combined. Pour batter into prepared pan.
  6. Bake until top of cake has crusted and cracks open, about 50 minutes. Cool on wire rack for 10 minutes, cake will fall. Invert onto plate, keeping pan sides around the cake. Cool for 30 minutes more.
  7. Invert cake to right side up; run a small knife around the edge of the pan to release the cake. Remove pan sides; let cake cool completely.
  8. Wrap the cake in plastic wrap; let stand at room temperature overnight. To serve, slice and add a dollop of whipped cream or some berries.
217 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
 

Rezensionen 
Not all of us are watching fat, and for a low carb-er, it's an excellent recipe! If you're living on grilled chicken and spinach (like many of us on the Atkins diet are) we can occasionally have fat. to Bendar, you can add about 1/2 cup of sour cream to moisten it up.
user vote
24 Mrz 12 vom Mitglied: armysongbird
Sense it's flourless yes, and low sugar..But, it has too much Fat! So I wouldn't use it..
user vote
26 Apr 11 vom Mitglied: Martha64
Bitter:X
user vote
23 Okt 10 vom Mitglied: Jalia
My cake came out dry and bitter help
user vote
16 Jun 10 vom Mitglied: Bendar

     
 

Dieses Rezept begutachten



Sie müssen sich anmelden, um dieses Rezept zu überprüfen. Klicken sie hier, um sich anzumelden.
 

Weitere Rezepte finden

Filtern durch Mahlzeit Typ

Desserts

Neuesten Rezepte

vom Mitglied: Boppie_
Nahrhaftes und leckeres Frühstück mit frischem Apfel und gemahlenen Zimt.
vom Mitglied: Lise-1215
Leckeres, schnelles, gesundes und kalorienarmes Dessert.
vom Mitglied: Aurelikus
Einfache und gesunde Alternative zum klassischen Pfannkuchen.
vom Mitglied: nanaspace
Ein gesunder Salat, der Sie satt und genährt hält.

Ein Rezept vorschlagen

Ernährungsübersicht:

Es sind 205 Kalorien in 1 Portion Flourless Chocolate Cake.
Kalorien Analyse: 73% fett, 16% kohlh, 11% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
Energie
856 kJ
205 kcal
Fett
18,5g
Gesättigte Fette
10,678g
Einfach ungesättigte Fette
5,296g
Mehrfach ungesättigte Fette
0,982g
Kohlenhydrate
9,15g
Zucker
0,57g
Ballaststoff
4,3g
Eiweiß
6,45g
Natrium
47mg
Cholesterin
163mg
Kalium
242mg
10%
vom ETB*
(205 kal)
10% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (16%)
 
Fett (73%)
 
Eiweiß (11%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

App herunterladen
    
© 2024 FatSecret. Alle Rechte vorbehalten.