Vorbereitungszeit: 10 Minuten
Kochzeit: 5 Minuten
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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vom Mitglied: patlaw
Asparagus with Lemon Vinaigrette
A handy Spring recipe when asparagus is in season and inexpensive.
Zutaten
Anleitung
- In a jar or bowl, combine olive oil, lemon juice, thyme, garlic, salt and pepper.
- Store, covered, overnight in the refrigerator. Serve at room temperature.
- Blanch the asparagus in lightly-salted boiling water for about 3 minutes or until crisp-tender; do not overcook.
- Remove from heat and refresh under cold water; drain well.
- Toss asparagus with enough lemon vinaigrette to lightly coat.
- Arrange asparagus on serving platter or individual serving plates.
- Note: need to allow time for the dressing to season so best prepare it the day before use.
61 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
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Rezensionen
Very good flavor, easy prep and but since the olive oile adds fat, I just drizzle the marinade and skip the overnight soak.
17 Apr 11 vom Mitglied: sweet potato pie
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 168 Kalorien in 1 Portion Asparagus with Lemon Vinaigrette.
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Kalorien Analyse: 68% fett, 21% kohlh, 11% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
703 kJ
168 kcal
Fett
13,79g
Gesättigte Fette
1,972g
Einfach ungesättigte Fette
9,865g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,625g
Kohlenhydrate
9,82g
Zucker
4,44g
Ballaststoff
4,9g
Eiweiß
5,09g
Natrium
441mg
Cholesterin
0mg
Kalium
474mg
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (21%)
Fett (68%)
Eiweiß (11%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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