Zu mein Kochbuch hinzufügen
Zu Ernärungstagebuch hinzufügen
Portionen:
4 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
10 Minuten
Kochzeit:
30 Minuten
Mahlzeit Typ:
Suppen
Bewertung:
Average FatSecret member ranking Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
vom Mitglied: gracemleone

Red Lentil Soup

Healthy vegetarian lentil soup that's the perfect winter warmer.

Zutaten

Anleitung

  1. Chop onion, tomato and carrot. You don't have to cut them up too small because in the end you will use a blender.
  2. Sauté onions in olive oil or cooking spray until transparent.
  3. Add carrots, sauté for a minute or so, add tomatoes, sauté for a couple of minutes more.
  4. Add lentils.
  5. Add water. Boil. Add a little salt, or you can skip the salt. Add cayenne pepper or red pepper flakes (optional).
  6. When the carrots are soft (boil about 15-20 minutes), pour everything in a blender. Blend until smooth.
  7. Pour contents back into the pot, if the soup is too thick you can add some more water, but it shouldn't be too watery either. Boil for a another minute.
  8. Serve with or without a dash of fresh lemon juice.
452 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
 

Rezensionen 
Lentils, like other legumes, are perhaps the best food source of slowly-digested carbohydrate and resistant starch. Essentially, this means that they contain starch which is slowly converted to glucose, and starch which is not digested in the small intestine at all. At least one study has shown that replacing more rapidly-digested carbohydrates with legumes improved glycemic control in diabetics. Consuming foods high in resistant starch may also improve colon health, including promoting healthy bowel flora. Resistant starch may even improve insulin sensitivity and absorbtion of minerals such as calcium.
user vote
01 Apr 14 vom Mitglied: burchhaven
healthy but high carb,
user vote
22 Mrz 13 vom Mitglied: yankgal46
I am addicted to this soup.
user vote
06 Nov 12 vom Mitglied: MandyK
Very good, I would do a few things different to cut the sodium.. but otherwise what a great treat
user vote
07 Okt 12 vom Mitglied: bugcakes
Very tasty, and excellent source of proteins with minimal fat!
user vote
18 Sep 11 vom Mitglied: agdonis
yummmy
user vote
15 Sep 11 vom Mitglied: jdlew

     
 

Dieses Rezept begutachten



Sie müssen sich anmelden, um dieses Rezept zu überprüfen. Klicken sie hier, um sich anzumelden.
 

Weitere Rezepte finden

Filtern durch Mahlzeit Typ

Suppen

Neuesten Rezepte

Einfach zuzubereiten, leckeres und herzhaftes Brot.
vom Mitglied: Aurelikus
Einfache und gesunde Alternative zum klassischen Pfannkuchen.
vom Mitglied: liveraravera
Diese eingelegte Curry-Zucchini ist süß-sauer, ein toller Salatersatz oder als Beilage zum Raclette.
vom Mitglied: aki.ma
Feuchtes, leckeres und einfaches Kuchenrezept, das Sie lieben werden.

Ein Rezept vorschlagen

Ernährungsübersicht:

Es sind 199 Kalorien in 1 Portion Red Lentil Soup.
Kalorien Analyse: 8% fett, 66% kohlh, 26% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
Energie
834 kJ
199 kcal
Fett
1,82g
Gesättigte Fette
0,268g
Transfette
0g
Einfach ungesättigte Fette
0,946g
Mehrfach ungesättigte Fette
0,471g
Kohlenhydrate
33,39g
Zucker
3,18g
Ballaststoff
15,8g
Eiweiß
12,99g
Natrium
600mg
Cholesterin
0mg
Kalium
608mg
10%
vom ETB*
(199 kal)
10% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (66%)
 
Fett (8%)
 
Eiweiß (26%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

App herunterladen
    
© 2024 FatSecret. Alle Rechte vorbehalten.